Inspiratie


Samen met de hond struinen door de uiterwaarden en langs de Waal, genietend van de schoonheid van het rivierenlandschap, de natuur en de rust

“Zullen we maar eens een klein rondje lopen?” De hond wil altijd verder, tot aan de rivier, een frisse duik, rondsnuffelen of er nog iets eetbaars is aangespoeld. “Vooruit dan maar, wie weet wat voor moois we vinden”, soms lijkt het of je dat vooraf kunt voelen. Zo hebben we beiden, weliswaar met verschillende interesses,  de drang om toch altijd even langs de rivier te lopen.

Hieruit ontstaan de objecten die ik maak. Mooi gevormde stukken drijfhout liggen op de strandjes, sommigen zo mooi dat je er niets meer mee moet doen alleen maar naar kijken. Andere stukken dagen me uit ermee te gaan werken. Ik doe dit met ruwe schapenwol die middels de droogvilttechniek tot driedimensionaal vilt verwerkt wordt.

Deze combinatie van hout met vilt is niet zo gebruikelijk maar voor mij juist heel logisch. Ik combineer de materialen die in mijn omgeving voor handen zijn.